SKVR Cursus Vervolg Digitaal II

Een overzicht van de SKVR Cursus Vervolg Digitaal II met voorbeelden van foto’s per les. Begin 2008 ben ik samen met Matthijs en Jeroen gestart aan mijn vierde fotocusus Vervolg Digitaal II bij de Beeldfabriek, onderdeel van de SKVR in Rotterdam. Doelstelling is om middels opdrachten en het kijken naar werk van diverse fotografen aandacht te besteden aan portret-, architectuur- en illustratievefotografie. Daarnaast wordt aandacht besteed aan hoe je tot  een onderwerp en idee voor het maken van een foto of serie foto’s komt en je vervolgens dat idee uitwerkt. Hieronder heb ik per opdracht de uitwerking gepresenteerd. Bij elke serie staat kort de omschrijving van de opdracht, uitwerking en zelf kun je dan het resultaat beoordelen.

Gevorderden 2: Schilderen met Licht

Voor deze eerste opdracht hebben we geschilderd met Licht. Met bulp van zaklampen hebben we een stilzittend model wat kleur en vorm gegeven.

Gevorderden 2: Straatfotografie

Deze tweede sersie had als onderwerp straatfotografie. Hij is genomen in Den Haag in en rond het Binnenhof, en laat de aldaar meest voorkomende activiteiten zien.

Gevorderden 2: Jaren 30 Glamour

Voor deze foto was het de bedoeling om de sfeer uit de jaren 30 glamour protretten te creeeren. Hiervoor is de foto in duo tone gemaakt en partieel onschrp gemaakt. Ed natuurlijk bedankt voor het vingertje!

Gevorderden 2: Wilhelminapier Rotterdam

Voor deze opdracht waren we op pad gestuurd om een contrast op de Wilhelminapier in Rotterdam te schieten. Hierbij heb ik gekozen voor oud vs nieuw. De metalen buizen aan de zijkanten van de foto vertegenwoordigen het nieuwe en het centrum van de foto (laad en los platform uit de jaren 50) het oude.

Gevorderden 2: Architectuur

Voor deze opdracht hadden we de opdracht om archtitectuur te fotograferen. Ik heb als onderwerp het lightrail station xx gekozen. Foto\'s hebben als thema licht en beweging. De foto\'s zijn genomen tussen 22.00 en 00.30.

1 thought on “SKVR Cursus Vervolg Digitaal II”

  1. Ernst van Lottum schreef:

    Erg mooie foto’s Ole. Vooral de symmetrie foto’s.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: