SKVR Cursus Portret & Model I

Een overzicht van de SKVR Cursus Portret & Model I met afbeeldingen van de foto’s per les. In het najaar van 2007 ben ik samen met Matthijs gestart met mijn derde fotocusus, Portret en Model fotografie, bij de Beeldfabriek in Rotterdam. In de cursus komen diverse stijlen, manieren van fotograferen aan de orde. Het streven is dat je naar eigen inzicht en smaak een goede portret- of modelfoto leert maken. Het fotograferen van een model vereist niet alleen technische vaardigheden, maar bovendien ook kennis van en ervaring met het werken met een model. Hoe regisseer je de persoon die voor je camera staat zo, dat je beeld uiteindelijk is wat je voor ogen had. Hoe zorg je ervoor dat wat in principe een gekunstelde situatie is toch resulteert in een “ongedwongen” prent. Bij elke serie staat kort de omschrijving van de opdracht, uitwerking en zelf kun je dan het resultaat beoordelen.

Portret en Model 1

De eerste les portretje schieten. Hierbij konden we wat op elkaar oefenen. Dit is mijn besto foto van dat moment. Helaas is het wit op het shirt uitgebleekd. Tja zat ff niet op te letten.

Portret en Model 2

In deze shoot was het de bedoeling om een verband te leggen tusen model en achtergrond. Ik heb dat mbv de foto gedaan. Zo ontstaat moeder en kind.

Portret en Model 3

In deze shoot was de opdracht om in het portret beweging te brengen. Dit is gelukt door de sluitertijd te vergroten. Door middel van de flits zet je de beweging vast.

Portret en model 4

Dit was een uitdagende shoot. De beide modellen hadden geen ervaring en vonden het lachen heel lastig. Zij wilden hun beugel niet op de foto hebben. Uiteindelijk lukte het wel om ze aan het lachen te krijgen en werd het een erg leuke shoot. Doel van de shoot was een foto die uitdrukte dat zij echte vriendinnen waren.

Portret en Model 5

Vandaag de opdracht om mbv een tafel een leuk plaatje te maken. Best lastig om een goede pose voor het model te creeren. Uiteindelijk werkte het licht op het roide haar van achteren in combinatie met de tafel het beste.

Portret en Model 6

In deze shoot was de opdracht om een cover foto te maken. De foto is later bewerkt tot een cover van een fake glossie. Zelf ben ik het meest tevreden over de zwart witte versie. Leuk detail is dat de sneeuw in de rode variant deels confettie en deels getrukt is.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: