Portretfotografie SKVR Cursus Portret en Model II

Portretfotografie SKVR Cursus Portret en Model II. Op 12 februari 2009 beginnen Matthijs en ik aan onze vijfde fotocurus. Wederom doen we dat bij de SKVR net als eerdere cursussen (zie Fotocurus II en IV). Dit keer hebben we gekozen voor Portret en Model Vervolg. In deze vervolgcursus wordt dieper ingegaan op de portret- en modelfotografie. De volgende richtingen/specialisaties in de portret- en modelfotografie komen aan de orde: reclame- en modisch portret, documentaire portretfotografie, autonome portretfotografie, model op locatie, karakter portretten en verhalende portretten. Het bijzondere van deze cursus is dat de specialisaties niet door één maar door verschillende docenten van de BeeldFabriek worden gegeven. Matthijs en ik hebben er heel erg veel zin in! Op deze pagina vindt je de resultaten per keer.

PMII_les5

Opdracht bij deze les was om naast het model met behulp van de schaduw een nieuw beeld te maken wat los komt van het model en een beeld op zich vormt. Ik vind de middelste het best gelukt. De eerste vind ik het mooiste.

PMII_les6

Opdracht voor dit keer bestond er uit een foto te maken die laat zien dat er buiten de foto vanalles gebeurt. Het verhaal is op de foto niet af en gaat verder buiten de foto. Wat mij betreft laten de eerste ne de tweede foto dat het beste zien. Ook komt de diagonaal van de trap mooi terug in de arm. In de laatste is de trap te prominent aanwezig.

PMII Arnela & Abby

Duo shoot van Abby en Arnela.

PMII Arnela solo II

Drieluik van een directie secretaresse

PMII Abby hikey

Laatste opdracht van de cursus portret en model II. Bedoeling was Horen, zien en zwijgen in Hikey. Daarnaast zijn er een aantal mooie platen bij!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: