Building my website

Building my website. Lees hieronder het verhaal over de uitdagingen ik overwin bij het bouwen en onderhouden van mijn website.

Augustus 2011. Yoast. Ik kan het bijna niet meer zien. Veel werk alles achteraf configureren voor SEO. Kun je dus beter gelijk doen. Vandaag alweer op 3/4 van het YOASTen. Nog 1/4 van alle posts en ik ben klaar. Tevens vandaag related Posts geïnstalleerd. Zet onder alle Posts vergelijkbare Posts zodat mensen makkelijk vergelijkbare content kunnen vinden. Hiervoor gebruik in de plugin van Eficient Related Posts.

Augustus 2011. Al weer een paar dagen bezig om de SEO van de website verder te optimaliseren. Hiervoor heb ik YOAST ontdekt. Werkt echt prima en geeft goede tips voor optimalisatie. Hierdoor wordt het een stuk eenvoudiger. Vanavond ook de +1 button op alle posts toegevoegd. En als klap op de vuurpijl mijn permalink structuur aangepast. Leek heel eng, maar was makkelijk te doen. Een goede structuur kiezen, hier staat de uitleg, en dan nog even de Htacces file aanpassen en klaar. Ik zal echt wel wat vergeten, maar dan moet iemand me het even vertellen. Kijk ik in Google Analytics, wordt ik ineens niet meer getracked. Das vreemd, maar na even denken valt het kwartje. Ik heb een nieuw thema geinstalleerd en ben stom genoegd de tracking code vergeten toe te voegen.

Augustus 2011. Vandaag na update van de server door mijn provider, kon ik over op de nieuwe versie van WordPress en een nieuw thema, twenty eleven. Nog niet alles werkt perfect. Maar dat komt zeker. FF doorklussen. Update ging zoals altijd weer vlekkeloos! Nu nog terug naar het oude headerimage, maar die ben ik even kwijt.

Mei 2011. Vandaag een andere lang lopende storend probleem aan mijn website opgelost. Er waren in het twenty-ten thema geen plaatjes in de zoekresultaten, archives en categorie pagina’s. Na zoekwerk bleek een aapassing van het thema de oplossing. Door ‘loop.php’ aan te passen en daarna ‘style.css’ is een en ander goed aan te passen ook als je geen kaas gegeten hebt van PHP zoals ik. De oplossing die ik heb gebruikt staat hier.

April 2011. Weer een paar major aanpassingen gedaan. Er was een probleem dat je geen plaatjes in de RRS-feed zag. Dit was storend in de app Flipboard op mijn ipad. Mijn posts vielen niet op tussen alle anderen met plaatjes. Hiervoor van alles geprobeerd. Uiteindelijk bleek de oplossing te zijn om geen thumbnails in aparte velden te zetten, maar gewoon de hele post (zie reading in het algemene menu) in de RSS-feed te zetten en feedburner aan te passen door de handleiding op de site van feedburner goed te lezen. Dus als je nu mijn RSS-feed ziet klopt alles en is hij goed en mooi leesbaar in bv Flipboard op je iPad.

2010 het lijkt erop alsof er in 2010 niks gebeurt is mijn site, dat klopt natuurlijk niet maar soms vergeet je een en ander te op te schrijven. Dus een paar kleine aanpassingen, niks groots.

1-11-2009: Vandaag bezig geweest om een een andere wijze van presenteren van de foto’s te bewerkstelligen. Ik ben er op uitgekomen dat Nextgen prima is maar erg moeilijk exif informatie bij foto’s laat zien. Exzo doet dat zeer mooi, maar integreert niet met Nextgen. Dus nog maar even wachten. Wat wel lukte is dat ik nu lightbox presentatie van de foto’s heb, waardoor downloaden zonder vragen van foto’s moeilijker is, en het er beter uitziet.

20-09-2009: Vandaag is het ergste gebeurt wat je zo al kan overkomen. De site is gehacked. Twee dagen werken en alles is weer ok. Gelukkig is er voldoende info op het net beschikbaar. Vervelend het kost weer een hoop tijd. In dit geval wilde de hacker de aandacht vestigen op wat Wilders allemaal roept. Prima, maar niet via mijn site.

18-07-2009: Zo eindelijk is het zo ongeveer klaar, eh voor nu. Vandaag nog support voor i-google toegevoegd. Kijk rechts in de widgets.

09-07-2009: Eindelijk het begint er op te lijken… Thumbnails werken en het ziet er redelijk uit. Nog niet alles is ok maar ik kan naar bed.

08 juli 2009: Nieuw thema om het kapotte thema te vervangen. Plaatjes uit Nextgen werken niet lekker.

16 juni 2009: Vandaag site geupdate en het Thema is stuk., Wordt aan gewerkt.

22 januari: weer een aantal wijzigingen. Zo ik heb eindelijk mijn al zo lang gewenste drop down menu’s. En ben er heel trots op. Dit is gelukt met de plugin van NAVT. Daarnaast heb ik de stylesheet moeten hacken op basis van deze tips. Als laatste nog wat kleuren en grote van de menu’s aanpassen en we zijn in business.

16 januari: na een aantal weken klussen heb ik mijn CoolIris fotowall live gezet. Hiervoor heb ik een paar weken lopen pielen met de op CoolIris site beschikbaar gestelde HTML. Daarnaast heb ik een nieuwe versie van de NextGen plugin gebruikt. Helaas waren toen een paar dagen mijn thumbnails weg. Helaas lag dat aan mijn directory structuur. Toen ik dat gevonden had was het simpel en werkte alles weer. Ook heb ik weer meer kennis van rss gekregen.

28 december: Wederom een nieuw thema. het lijkt niet op te houden. Dit maal het K2 thema. Volgens mij doet dit ongeveer wat ik wil en is het flexibel genoeg om al mijn wensen aan te kunnen. Zo niet dan hebben we zo weer een nieuwe.

25 november 2008 Wederom heb ik de layout van de site aangepast. Ditmaal na professionele input van Wouter. Hij is nog niet af maar het begint er op te lijken. Tevens werk ik aan een post van de vakantie naar Bonaire. Dat is vooral veel foto’s schrappen… en duidelijkere structuur in de menu’s boven aan. Als laatste komt er nog een post van het huwelijk van Wouter. Selectie is gemaakt nu nog posten! Zo jullie zijn weer bij.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: